№1(125)
január - március
2014 év

Mikulás ünnep Budapesten

foto

A Budapesten élő ukrán apróságok vendége volt december 21-én a Kijevből érkezett Berehinya színjátszó csoport. Az óvodások és az alsó tagozatos kisiskolások lelkesen készültek a gyerekek kedvenceinek fogadására, akik elismeréssel szóltak a gyerekek előadásáról és finom ajándékokkal is meglepték a kicsinyeket.
Ezután a gyerekek és a felnőttek megtekintették a vendégek ünnepi előadását, akik vidám népi mondókákkal, dalokkal és rövid jelenetekkel szórakoztatták a hálás közönséget. A legnagyobb sikert a jelmezesek, a Kecske, az Apóka és a Doktor aratták. Színpadra lépett többek közt Volodimir Talasko ukrán kiváló művész is. A gyerekek olyan jól érezték magukat, hogy nem is akartak haza menni, és azon sajnálkoztak, milyen kár, hogy csak egyszer az évben van Mikulás.
A volini születésű Volodimir Talasko elmondta munkatársunknak, hogy nagyon büszke színpadi és filmes munkáira, de mostanában a legfontosabb feladatának mégis a legfiatalabbak megszólítását tekinti, akik magukkal vihetik a felnőtt korba a dalt, a táncot, az élőszót. „Azt szeretnénk, ha utánunk is lengedezne a kalász, a fű is zöldebb, az ég is kékebb lenne. Boldog Mikulás ünnepet kívánunk a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt!”