№1(111)
január - február
2011 év

Feledhetetlen találkozás

Február utolsó napjaiban a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület vendége volt Leszja Voronyina ukrán író, újságíró és műfordító. A számos gyermekkönyv sikeres szerzője a Hrani-T Kiadó által megjelentetett könyvekből összeállított csomagot és a tevékenységét és műveinek lajstromát tartalmazó CD-t ajándékozott a MUKE könyvtárának.
Leszja Voronyina tagja az Ukrajnai Írószövetségnek és az Ukrán Írók Egyesületének. Gyermekeknek ír. 1987 és 1991 között az Ukraina című folyóirat irodalmi és művészeti rovatát szerkesztette. 1991-től a Szonyasnik (Napraforgó) című gyermekújságnál dolgozott (1992-től 2006-ig a lap főszerkesztője volt). Jelenleg a Kultúra rádióadó szerzője és műsorvezetője.
Az írónő találkozott a vasárnapi iskolában tanuló gyerekekkel és szüleikkel, bemutatta az ajándékba hozott könyveket, beszélt meséinek hőseiről, a könyvkiadóról és gyermekkönyvek külső megjelenésében alkalmazott újdonságokról. A szemet gyönyörködtető könyvek felkeltették a gyerekek érdeklődését, az írónővel folytatott beszélgetés pedig mély nyomokat hagyott a mesék világára nyitott lelkükben. A találkozó után minden gyerek kikölcsönözhetett és hazavihetett egy-egy könyvet.

M. N.