№4(120)
október - december
2012 év

Fogadás az ukrajnai vendégek tiszteletére

Az ukrán kulturális központ Október 4-én ukrajnai rendőröket és határőröket látott vendégül. Ezek a fiatalemberek az ukrán fővárosból és több megyéből érkeztek az Amerikai Egyesült Államok partnerszervezetei által támogatott szakmai továbbképzésre.
A vendégeket Hartyányi Jaroszlava, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke üdvözölte. Elmondta, hogy az itteni ukrán közösség minden esztendőben tehetséges fiatalokkal bővül. Sok ukrán ifjú és leány az UOÖ ösztöndíjasa. Ezek a fiatalok pedig, mintegy hálából a támogatásért igyekeznek népszerűsíteni Magyarországon az ukrán kultúrát. Az elnök-asszony bemutatta a vendégeknek az országos szervezet tisztségviselőit és aktivistáit, a magyarországi ukrán közösségi élet rendszeres szereplőit.
Külön köszönetet mondott Kormányos Alekszandrának, a magyarországi ukrán színház vezetőjének, aki javaslatot terjesztett be a II. kerületi polgármesteri hivatalban arra vonatkozóan, hogy Ganz utca melletti teret, ahol a Nagy Kobzos, Tarasz Sevcsenko szobra áll, nevezzék el költőről.
A vendégeket rögtönzött koncerttel lepte meg Jaszja (Ivanna Proc), a fiatal ukrán énekesnő, Bernáth Ferenc zenetanár és gitárművész, és a megújult, 9 tagú Berehinya énekegyüttes.
Az estet hangulatos fogadás zárta.