№2(126)
április - június
2014 év

Vihula Mihajlo szerzői estje Miskolcon

foto

2014 május 23-án a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri hivatalának dísztermében a Miskolci Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat által került megszervezésre az ukrán származású gitár művész és zeneszerző, Vihula Mihajlo szerzői estje.
Az tisztelt vendégek között ott voltak Kiss Gábor alpolgármester, Hartyányi Jaroszlava Ukrán Országos Önkormányzat elnökasszonya az Ukránok európai kongresszusának elnöke és az Ukránok Világkongresszusának alelnökasszonya, Donát Erika Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Jegyzői Kabinetjének önkormányzati referense, Csapó Andrásné Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri hivatalának pénzügyi referense, Zimán Edvin Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri hivatalának referense, a bolgár, a német és a lengyel nemzetiségi képviselőkés sokan mások.
Az estet a helyi önkormányzat elnöke, Ignácz Istvánné nyitotta meg, a szót Kiss Gábor alpolgármester úr vette át.
A koncerten az alábbi fellépők működtek közre:
- Orosz Fanni (gitár)
- Mikulecz Benjámin Áron (gitár)
- Izsák Gergely (gitár)
- Farkas Dénes (gitár)
- Ritter Viktória (fuvola)
- Bodnár Balázs (gitár)
- Szécsi Viktória (ének)
Elsőként Kiss Gábor alpolgármester gratulált Vihula Mihajlonak, és a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri hivatalának nevében ajándékcsomagot nyújtott át. Ezután Hartyányi Jaroszlava tartott beszédet, majd a Szent György Lovagrend díszérmével tüntette ki Vihaula Mihajlo munkásságát. Végül Ignácz Istvánné elnök asszony, illetve a vendégek közül barátok, rajongók köszönték meg a koncertet.
Az est színvonalát mi sem tükrözi jobban, hogy a Magyar Televízió és Rádió, újságírók valamint az ukrán sajtó képviselői is meghívást kaptak e jeles rendezvényre.
A vendégek meghittnek és művészinek tartották a koncertet, ahol rendkívül jól érezték magukat. Ezt bizonyítja az is, hogy mindegyik előadást fergeteges taps követett, és a résztvevők száma is meghaladta 130 főt .
Mindez a Miskolci Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelentős szervezési képességét bizonyítja.

Miskolc, 2014.06.04.

Ignácz Istvánné
MUNÖ elnöke