№3(113)
május - június
2011 év

Gyermeknap az Ukrajna hajón

foto

A Nemzetközi Gyermeknap alkalmából a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület Vasárnapi Iskolájának tanulói ellátogattak az Ukrajna üdülőhajóra. A gyerekek Valerij Rajnak, az Ukrán Duna Hajózási Társaság budapesti kirendeltség-vezetőjének, Szerhij Kravcsenko kapitánynak és az Ukrán Nagykövetségnek köszönhették régi álmuk beteljesülését.
A Fekete erdőtől a Fekete-tengerig kanyargó európai vízi úton jelenleg négy, minden kényelemmel felszerelt ukrán szállodahajó – az Ukrajna, a Dnyipro, a Volga és a Moldávia – szeli a hullámokat.
A kis kirándulók 23 tagú csapatát a Parlament közelében horgonyzó Ukrajna hajó utasellátásért felelős másodkapitánya, Olekszandr Korszunszkij és Oleg Zsmirov másodkapitány kalauzolta. A felső fedélzeten mesélték el a gyerekeknek a hajó történetét, megmutatták a kapitányi hidat, a csobbanásra csábító melegvizes úszómedencét, gyönyörködhettek az ízletes európai és ukrán fogásokat kínáló hangulatos étteremből eléjük táruló csodálatos panorámában, majd pedig „leszálltak a mélybe”, és megnézték a hajó „szívét”, a gépházat.
A „tárlatvezetés” a nagy szalonban ért véget. A gyerekek kényelmesen elhelyezkedtek az asztalok körül, és ekkor jött a meglepetés: a pincérek üdítőket és hajó cukrászatában készült süteményeket szolgáltak fel. A kis vendégek egy ukrán népdallal köszönték meg a szíves vendéglátást, Hartyányi Jaroszlava, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke pedig a Hromada néhány példányával és a MUKE gondozásában megjelent könyvekkel lepte meg a vendéglátókat.

Muzicsuk Nagyija